NEM yang AYAM

|

Assalamualaikum...
NEM agenda baru yang di bawa PM kite, nama nampak menarik, tapi isi bagaimana.. Kenapa nak sibuk nak ekonomi berpendapatan tinggi jika yang merasa itu hanya mereka yang dah tentu org yang berwang. Orang yang di bawah masih terus terperosok kebawah.

Malaysia memang banyak IPT-IPT yang bagus huhuhuh . Tapi satu je masalahnye.. Keje yang tak banyak.. so ape jadi bila keje tak banyak. HAHAHAAHAHAH Bersepahlah graduan menganggur yang terpaksa menaggung hutang Along dari kerajaan. BAru nak mula hidup da berhutang. sedih beb.

Bila dah bersepah graduan yang tanam anggur. maka mana saje graduan yang dapat keja diorang terpakse terima ja kerja yang ada. Tak boleh nak DEMAND gaji, sebab pa, sebab kalo tak nak besepah lagi orang nak.. tak nampak pun Peluang mempunyai kerja yang berpendapatan tinggi.. Hampeh nye idea. kerja stil xde. gaji yang offer masih rendah..

Nampak sngatlah orang yang berpengalamn ja yang terus kaya.. Maksudnya yang kaya terus kaya.. yang miskin terima lah ape yang ada.. Wahai kerajaan buat IPT bebanyak memang bagus. Tapi kalo keje tak da x gune gak. Adakah kita nak pemegang ijazah buat kerja seperti orang ada SPM. hahaha LU PIKIRLAH sendiri.. TApi nak wat macamne.. KEJE x de .. MAKA KITA CEBURI KEUSAHAWANAN kata kerajaan.. Apa pun TAK BOLE hahaahahahahaha

NEM KONON ahahahaahahah Wat gelak je

2 comments:

Anonymous said...

betullah..susah nk dapat kje walaupun blaja da bergunung-gunung tingginya, tu 1 masalah.satu lg,muda2 lg da jd penghutang.abz bljr,kje x dpt,hutang xdpt nk byr..xlme....istihar bankrutppp..

LoOz said...

hahaha taw xpe.. ape pun tak bole huhuhuh.. peluang tetap mengucup untk yang fresh entries... tawakal jela