Bebas

|

Salam sejahtera

Menjelang presentation projek tahun akhir pada selasa ini (5May2009) satu significant kepada kejayaan aku menamatkan pelajaran ku huhuh. Kalo nak lebih lagi masuk master la. Tapi x mengapa akan datang jela……. Yeaaaa BEbas

So cadangan nya hendak memasuki alam pekerjaan. Tapi apakan daya dengan ekonomi yang dalam kepulihan segala dalam rancangan Allah. Hanya mengharap padanya……
Semenjak dua menjak ini telah berlaku banya kekalutan politik, wabak dan ekonomi… semua nya menjurus kepada keadaan yang tidak stabil.. inilah cabaran yang perlu dihadapi.. TABAH jela

Errrmmmmm… aku ikuti politik semasa dan isu semasa.. keadaan sekarang sangat lawak, segala boleh dibeli dan dicari.. macam selalu aku kata kat kawan, SAKSI BOLEH CARI, BAYAR JE!!! HAHAHAH. Keadilan semakin jadi bahan mainan, tiada badan yang boleh di percayai, semuanya mahu ambil kesempatan.

Mungkin kematangan sekarang sangat sesuai untuk zaman ini. Semoga keduniaan tidak akan mengkaburi akhirat…

Apepun aku akan mula bebas ke dunia reality… BEBAS ….

1 comment:

elanbote said...

cari la tempat yg tidak berpolitik..
everithng is politic..even jumpe lecturer ckp ngan lecturer pon kene 'politik' skit..baru nampak gempak..
politik tu makna nye luas..find it..

sebab tu dari kecik diterapkan asas berfikir..dari kecik diterapkan asas agama.. sebab ape..

sebab manusia ade akal..bijak..
tanpa guide(agama) mcmla jadinye..

tapi sekarang rmi yg gune akal je untuk lepaskan diri dari ''konkongan'' agama.